Mare sarbatoare religioasa la Biserica Ucraineana cu hramul ‘Pogorarea Duhului Sfant’ de la Poienile de sub Munte.

Peste 7.000 de enoriasi si invitati, alaturi de 16 preoti, au sarbatorit ieri hramul bisericii ucrainene din comuna Poienile de sub Munte. Sfanta Liturghie a fost oficiata in limbile romana si ucraineana. Unul dintre preotii care vor sluji in biserica a declarat ca, pentru comunitatea de ucrainieni din Poienile si satele invecinate, este un mare eveniment religios, marcat si de prezenta Prea Sfintitului Iustin Sigheteanu, Episcopul vicar al Maramuresului si Satmarului.

Parintele Nifon, secretarul Episcopiei Maramuresului si Satmarului, a declarat, pentru Rompres, ca, dupa mai bine de 18 ani, este pentru prima data cand un inalt ierarh al Bisericii Ortodoxe Romane poposeste in comunitatea de ucrainieni din comuna Poieni. Preotul paroh Ilie Kahscek al Bisericii ‘Pogorarea Duhului Sfant’ din localitatea ucrainiana Poienile de sub munte si-a dorit foarte mult ca la hramul bisericii sa participe preoti romani si ucraineni, precum si vicarul episcopiei.

Bisericile Ucrainiene din Maramures sunt subordonate Protopopiatului Ortodox Ucrainian din Sighetu Marmatiei si tin toate sarbatorile crestine pe rit vechi. In judetul Maramures, comunitatea de ucraineni numara peste 54.000 de persoane. Poienile de sub Munte are peste 12.000 de locuitori de etnie ucraineana si are patru biserici, dintre care una veche de patru sute de ani.

Biserica din Poieni are hramul Pogorarea Sfantului Duh, care se praznuieste a treia zi de Rusalii, dupa cum ne informeaza ROMPRES.

Comentarii Facebook


Știri recente