„Manuscrise din biblioteca Sfântului Sinod al BOR”

Biblioteca Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a editat cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel lucrarea „Manuscrise din biblioteca Sfântului Sinod al BOR”. Volumul a apărut la Editura Basilica, coordonator al proiectului fiind PC Arhimandrit Policarp Chițulescu, directorul bibliotecii Sfântului Sinod.

Lucrarea se bucură de un cuvânt înainte al Preafericitului Părinte Patriarh Daniel. Manuscrisele prezentate în acest volum sunt așezate în ordine cronologică, ele nefiind decât o parte din cele peste 450 de manuscrise datând din secolele al XIV-lea – al XX-lea. Lansarea oficială a acestui volum se va face la praznicul Sf. Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureștilor, pe data de 27 octombrie.

Biblioteca Sfântului Sinod a luat ființă în 1958 la o inițiativă a vrednicului de pomenire patriarh Justinian, sediul aflându-se în curtea mănăstirii Antim din bucurești. Printre proiectele acestei instituții a Bisericii Ortodoxe Române se numără organizarea în toamnă a unei expoziții de carte veche precum și editarea unui album al bibliotecii care să conțină valori bibliofile.

Sursa: TRINITAS TV

Comentarii Facebook


Știri recente