Manuale de Religie pentru copiii din Basarabia

De luna aceasta, copiii claselor primare din Mitropolia Basarabiei au ca suport la disciplina Religie și manuale. La cererea Înaltpreasfințitului Părinte Petru, Mitropolitul Basarabiei, Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a donat un lot de 50 000 de manuale, informează TRINITAS TV.

Manualele au ajuns și au fost distribuite deja, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Mitropolit Petru, la cererea directorilor de școli și a preoților parohi.

„Pentru protejarea drepturilor privind identitatea etnică, lingvistică, culturală și religioasă a copiilor din parohiile ortodoxe române din diaspora, dar și pentru asigurarea educației religioase a acestor copii prin așa numitele ‘școli duminicale’ Patriarhia Română a retipărit 120 000 de manuale de Religie pentru clasele I-IV. O parte din acestea, 50 000 la număr, au fost deja distribuite în Republica Moldova și considerăm demersul bine venit pentru că de la 1 septembrie 2010 aici se predă disciplina Religie în instituțiile de învățământ pentru clasele I-IX. Urmează ca cele 70 000 de manuale rămase să fie distribuite și în celelalte eparhii ortodoxe din diaspora”, a spus părintele diacon George Jambore, inspector eparhial în cadrul Sectorului Teologic-educațional al Patriarhiei Române.

Pe viitor se dorește ca manuale de Religie să primească și parohiile care nu sunt în jurisdicția Mitropoliei Basarabiei.

Comentarii Facebook


Știri recente