Manifestarile dedicate Hramului Sfintei Cuvioase Parascheva se apropie de sfarsit.

In aceasta dimineata, la orele 05.30 a avut loc plecarea, de la Catedrala Mitropolitana din Iasi spre Aeroportul International din Iasi, a delegatiei Bisericii Ortodoxe a Greciei care a adus in ziua de 12 octombrie 2004, la orele 11.30, fragmentul din lemnul Sfintei Cruci pe care a fost rastignit Mantuitorul nostru Iisus Hristos.

Aeronava care avea la bord pe membrii delegatiei Bisericii Ortodoxe a Greciei a decolat spre Bucuresti in jurul orelor 06.50. Fragmentul din lemnul Sfintei Cruci pe care a fost rastignit Domnul nostru Iisus Hristos va fi readus de catre Inalt Prea Sfintitul Panteleimon, Mitropolit de Veria, Nausa si Kampania, la Manastirea ‘Maicii Domnului – Summela’ din Veria – Grecia.

Moastele Sfintei Cuvioase Parascheva vor ramane pe esplanada din fata Catedralei Mitropolitane din Iasi pana in aceasta seara, la orele 16.00.

Slujba Sfintei Liturghii a fost oficiata astazi in Catedrala Mitropolitana din Iasi de catre Prea Sfintitul Ioachim Bacauanul – Arhiereu vicar al Episcopiei Romanului inconjurat de un sobor de preoti si diaconi, format din parintii profesori ai Facultatii de Teologie Ortodoxa ‘Dumitru Staniloae’ din Iasi.

In Sala ‘Iustin Moisescu’ din incinta Resedintei Mitropolitane are loc astazi deschiderea festiva a Anului Universitar 2004-2005 de la Facultatea de Teologie Ortodoxa ‘Dumitru Staniloae’ din Iasi. La acest moment vor participa Prea Sfintitul Ioachim Bacauanul – Arhiereu vicar al Episcopiei Romanului, Ministrul Educatiei si cercetarii – dl. Alexandru Athanasiu si rectorul Universitatii ‘Alexandru Ioan Cuza’- Iasi – dl. Prof. Dumitru Oprea.

Comentarii Facebook


Știri recente