Manifestarile de la Alba-Iulia legate de implinirea a 85 de ani de la Marea Unire

La Alba Iulia vor avea loc in aceasta perioada mai multe manifestari culturale si religioase prilejuite de implinirea a 85 de ani de la Marea Unire din 1918 si de aniversarea Zilei Nationale a Romaniei.

Cu aceasta ocazie astazi si maine se va desfasura la Casa de Cultura a Studentilor din Alba Iulia Congresul spiritualitatii Romanesti.

Tot astazi Asociatia Studentilor Crestini Ortodocsi din Romania va organiza la Facultatea de Teologie Conferinta ‘Unitatea Nationala si Spirituala intr-o Europa Unita’.

La ora 17 sub egida Uniunii Artistilor Plastici va avea loc Salonul International de Arta.

Manifestarile organizate pe 1 decembrie vor debuta cu o depunere de jerbe si coroane de flori din partea oficilitatilor la Statuia ecvestra a lui Mihai Viteazul.

In jurul orei 11:30 in Sala Unirii vor fi primiti soliile din cetatile de Scaun ale Unirii.

La Catedrala Reintregirii Neamului se va desfasura incepand cu ora 12:0 un Te Deum oficiat de un sobor de preoti si diaconi in frunte cu Inalt Prea Sfintitul Andrei, Arhiepiscopul ortodox de Alba -Iulia.Manifestarile vor continua

pe Bulevardul Independentei unde Inalt Prea Sfintitul Andrei se va intalni cu oaspetii veniti la Alba Iulia cu prilejul Zilei Nationale a Romaniei, dupa care vor urma alocutiunile oficialitatilor si o parada militara sustinuta de Garnizoana Alba Iulia.

Intre orele 14:00- 17:00 organizatorii au programat o masa pentru pelerini si un spectacol folcloric.

Seara se va incheia cu un joc de artificii si un spectacol festiv intitulat Iarna Simfonic.

Comentarii Facebook


Știri recente