Manifestări religioase și filantropice dedicate Sfântului Nicolae în Arhiepiscopia Iașilor

Familiile de studenți, alături de copii lor, din Campusul ieșean ‘Tudor Vladimirescu’ au participat, în urmă cu două zile, la o seară duhovnicească și culturală în paraclisul parohiei ‘Sfântul Iulian din Tars’, dedicată Sfântului Nicolae. Cu prilejul hramului parohiei Cireșeni – Zbereni, Protopopiatul Hârlău, de la Mănăstirea Miclăușeni din județul Iași, a fost adusă crucea în care se află moaștele a 15 sfinți ai Bisericii noastre.

În paraclisul parohiei ‘Sfântul Iulian din Tars’ din Campusul ‘Tudor Vladimirescu’ din Iași, ce aparține de Protopopiatul Iași 2, a avut loc marți, 6 decembrie, o seară duhovnicească cu tema ‘Nașterea lui Hristos, bucuria familiilor noastre’, informeaz. A fost oficiată o slujbă de Te Deum în cadrul căreia s-au înălțat rugăciuni pentru părinți și copii. Tema întrunirii ‘Nașterea lui Hristos, bucuria familiilor noastre’ a fost susținută în fața studenților și enoriașilor din parohie de către pr. paroh Florin Chirilă, care ne-a relatat că în cadrul prelegerii s-a amintit de Anul omagial al Sfântului Botez și al Sfintei Cununii. ‘La această întâlnire au participat foarte mulți copii ai studenților care locuiesc în campus. Am dorit să avem o întâlnire cu studenții care sunt căsătoriți și au copii mici. La final, Corul ‘Arhanghelii’ al parohiei noastre i-a colindat pe cei prezenți. Un grup de elevi de la Școala numărul 4, îndrumați de înv. Mariana Holicov, a susținut un moment artistic dedicat Nașterii Domnului. Cei 90 de copii care au participat la această seară duhovnicească au primit la final daruri din partea parohiei noastre. Ei au fost bucuroși pentru că au primit dulciuri și fructe de sărbătoarea Sfântului Ierarh Nicolae’, a spus pr. paroh Florin Chirilă.

Pelerinaj în parohia Cireșeni – Zbereni, cu prilejul hramului

În parohia Cireșeni – Zbereni, Protopopiatul Hârlău, a fost adusă luni, 5 decembrie, de la Mănăstirea Miclăușeni din județul Iași, crucea care cuprinde fragmente din moaștele a 15 sfinți ai Bisericii noastre. Crucea cu sfintele moaște a fost adusă cu binecuvântarea Înalt Preasfințitului Teofan, Arhiepiscopul Iașilor și Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, prin bunăvoința stavroforei Mihaela Stroescu, stareța Mănăstirii Miclăușeni, cu prilejul sărbătoririi hramului Bisericii ‘Sfântul Nicolae’ din Cireșeni – Zbereni. ‘Luni seara, după slujba Vecerniei unită cu Litia, preoții slujitori au susținut un concert de colinde. În ziua prăznuirii Sfântului Nicolae, un grup de maici de la Mănăstirea Miclăușeni și copiii de la Școala Generală Zbereni au susținut un concert de colinde’, a declarat pr. paroh Mihai Ursu. La final, a fost oficiat Parastasul pentru ctitori și pentru preoții adormiți întru Domnul, care au slujit în biserica parohiei Cireșeni – Zbereni.

Comentarii Facebook


Știri recente