Manifestări religioase la sărbătoarea Închinării cinstitului lanț al Sfantului Ap. Petru, în Eparhia Dunării de Jos

Pomenirea minunii „închinării” cinstitului lanț al Sfantului Apostol Petru a ocazionat în ziua de 16 ianuarie a acestui an numeroase manifestări liturgice, catehetice și filantropice. Acestea i-au vizat în mod special pe cei aflați în detenție din cadrul celor trei penitenciare care se află pe teritoriul eparhiei Dunării de Jos, din municipiile Galați și Brăila, împreună cu Centrul pentru minori și tineri de la Tichilești, informează Arhiepiscopia Dunării de Jos.

În acest sens, la inițiativa și cu binecuvantarea ÎPS Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, sectorul Social- Misionar al eparhiei, în colaborare cu conducerea penitenciarelor respective, a organizat cu ocazia acestei sărbători, programe pastoral-misionare și social-filantropice, care s-au desfășurat simultan în capelele penitenciarelo menținate.

La unitatea de maximă siguranță din Galați, programul condus de preotul delegatul eparhial, pc pr. protoiereu Eugen Buruiană, a debutat cu citirea vieții și a acatistului Sfinților Apostoli Petru și Pavel, continuând cu lecturarea biblică a momentului în care s-a săvârșit minunea „închinării” cinstitului lanț al Sfântului Apostol Petru. Manifestări asemănătoare s-au desfășurat și la penitenciarul din Brăila, delegat fiind consilierul sectorului social-misionar al Arhiepiscopiei, pr. Ionel Rotaru. Deținuții prezenți la manifestări au primit din partea parohiilor implicate în acest program daruri, constând în iconițe, cărți de rugăciune și pachete de alimente.

În cadrul unității de detenție pentru minori Tichilești, ziua pomenirii acestei minuni a debutat cu oficierea în capelă a sfintei și dumnezeieștii Liturghii, delegat al arhiepiscopiei fiind pc. pr. protoiereu Gheorghe Marinescu.

Preoții și credincioșii din parohiile Tichilești, Chiscani și Țibănești, prezenți la această manifestare, au oferit de asemenea, pachete cu cele de trebuință persoanelor private de libertate. În cuvântul de învățătură adresat participanților au fost abordate teme cum ar fi: însemnătatea și sensurile libertății, importanța iubirii și a valorilor din cadrul familiei creștine și al comunității, transmițând totodată și mesajul de binecuvântare al ierarhului, ÎPS Arhiepiscop Casian.

Comentarii Facebook


Știri recente