Manifestări religioase la hramul parohiei „Sfântul Ioan Iacob” din Botoșani

Parohia ‘Sfântul Ioan Iacob’ din Botoșani își sărbătorește duminică, 5 august, ocrotitorul. Cu acest prilej, vor fi aduse de la biserica Spitalului Județean din Suceava racla în care se află un fragment din moaștele Sfântului Ierarh Nectarie. În parohia ‘Sfântul Ioan Iacob’ din Botoșani se află în prezent în construcție un sfânt lăcaș, după cum ne informează Ziarul Lumina, Ed. Moldova.

Botoșănenii se vor putea închina, timp de câteva zile, raclei în care se află un fragment din moaștele Sfântului Ierarh Nectarie. Sfintele moaște vor ajunge în parohia ‘Sfântul Ioan Iacob’ din Botoșani, orașul ocrotit de Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, sâmbătă, 4 august, la ora 15:00, cu binecuvântarea Înalt Preasfințitului Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, și a Înalt Preasfințitului Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, prin bunăvoința părintelui Constantin Diaconașu, preot misionar de caritate în cadrul Spitalului Județean din Suceava. De la ora 15:30 se va oficia Acatistul Sfântului Ierarh Nectarie, iar de la ora 17:00 se va sluji Vecernia unită cu Litia. Duminică dimineață, credincioșii sunt așteptați la slujba Utreniei, ce va fi urmată de Sfânta Liturghie, Agheazma mică și Taina Sfântului Maslu. În aceeași zi, de la ora 17:00, va fi săvârșită slujba Vecerniei Mari unită cu Litia în cinstea Schimbării la Față.

Luni, 6 august, vor fi oficiate Utrenia și Sfânta Liturghie, iar de la ora 15:00, credincioșii sunt așteptați la Taina Sfântului Maslu. Luni seara, de la ora 17:00, va fi oficiată slujba Vecerniei Mari unită cu Litia, în cinstea Sfintei Cuvioase Teodora de la Sihla.

Marți, 7 august, vor fi săvârșite, de la ora 8:00, Utrenia și Sfânta Liturghie, urmând ca după-amiază, de la ora 15:00, să se oficieze Taina Sfântului Maslu. Tot marți, la ora 17:00, racla cu moaștele Sfântului Nectarie se va întoarce la Suceava.

‘Programul liturgic dedicat hramului bisericii noastre este unul care ne arată că fiecare credincios are nevoie de mult mai multă rugăciune, mai ales când sunt prezente sfintele moaște. Așteptăm pe toți credincioșii din județul Botoșani și din alte zone ale Moldovei să se închine la racla în care se află o părticică din moaștele Sfântului Nectarie. Fie ca Sfântul Ioan Iacob, patronul bisericii noastre, și Sfântul Nectarie de Eghina să ne ocrotească și să ne dea sănătate și împlinirea tuturor rugăciunilor’, a subliniat pr. paroh Radu-Constantin Zaiț.

În parohia ‘Sfântul Ioan Iacob’ din Botoșani a început anul trecut ridicarea unei biserici. Până în prezent s-a realizat baza turlei, urmând ca în perioada următoare să se continue celelalte lucrări. ‘Biserica ‘Sfântul Ioan Iacob’ din Botoșani este din cărămidă. Lucrările de zidire au început ca urmare a faptului că vechiul sfânt lăcaș din 1926 nu mai corespundea nevoilor enoriașilor. S-a lucrat timp de șase luni până în prezent. Sperăm să putem ridica turla și acoperișul care va fi învelit cu tablă de cupru. Nădăjduim că Sfântului Ioan Iacob, care a mijlocit până acum înaintea tronului Preasfintei Treimi, să ne ajute să ducem această lucrare la bun sfârșit. În același timp, rugăciunile noastre se vor îndrepta către Sfântul Ierarh Nectarie, ale cărui moaște vor poposi timp de câteva zile la Botoșani’, a spus pr. paroh Radu-Constantin Zaiț.

Comentarii Facebook


Știri recente