Manifestări religioase închinate Sfinților Martiri Zotik, Atal, Kamasie și Filip de la Niculițel, în Episcopia Tulcii

În această dimineață au debutat în Episcopia Tulcii manifestările religioase dedicate Sfinților Martiri Zotik, Atal, Kamasie și Filip de la Niculițel. La Mănăstirea Cocoș, locul unde se păstrează moaștele sfinților, a fost oficiată Sfânta Liturghie de către Preasfințitul Părinte Episcop Visarion. La slujbă au participat sute de credincioși, informează Radio TRINITAS.

De la ora 17:00 va avea loc procesiunea cu Sfintele Moaște de la Mănăstirea Cocoș la Isaccea – străvechiul Noviodunum, locul unde ei au primit moarte martirică în secolul al IV-lea, a spus Preasfințitul Părinte Visarion, Episcopul Tulcii: „Sfintele vor fi întâmpinat de preoții din localitate, de credincioși în frunte cu autoritățile locale. Aici, sfintele moaște vor putea fi cinstite de credincioșii orașului ca și de alți pelerini. Tot acolo se fa oficia apoi Acatistul Sfinților Mucenici și se va rosti un cuvânt de învățătură. După terminarea procesiunii sfintele moaște vor fi aduse la locul unde au fost descoperite și anume, la Niculițel, unde se va săvârși slujba Vecerniei arhierești cu Litie, urmată apoi de Priveghere și la care vor participa iarăși un număr mare de pelerini”.

Moaștele Sfinților Martiri vor rămâne, în această noapte în cripta bazilicii de la Niculițel. Mâine dimineață, 4 iunie, ele vor fi scoase și duse spre închinare credincioșilor într-un loc special din fața martiriconului. Acolo, pe un podium special se va săvârși Sfânta Liturghie în sobor de arhierei, a mai spus Preasfințitul Episcop Visarion.

Comentarii Facebook


Știri recente