Manifestari religioase dedicate sfintirii Bisericii ‘Inaltarea Domului’ din Ploiesti

La Biserica eroilor tineri ‘Inaltarea Domnului’ din Ploiesti va fi adus maine capul Sf. Simeon de la Muntele Minunat. Sfintele moaste vor fi aduse de la Manastirea Neamt, evenimentul fiind prilejuit de sfintirea Bisericii ‘Inaltarea Domnului’, care va avea loc duminica, 2 iulie. Corespondentul Radio Trinitas la Ploiesti, diaconul Claudiu Bazavan, ne-a spus ca ‘maine, la orele 14.00, va fi adus de la Manastirea Neamt capul Sf. Simeon din Muntele Minunat de catre parintele staret Benedict, impreuna cu alti monahi. Legatura dintre Sf. Stefan cel Mare si acest cap al Sf. Simeon din Muntele Minunat este ca voievodul a donat Manastirii Neamt sfintele moaste. Aceste moaste vor sta in biserica noastra pana in dimineata zilei de 3 iulie cand vor lua din nou drumul Neamtului. Fac precizarea ca un fragment din aceste sfinte moaste va fi donat parohiei ‘Inaltarea Domnului’ din Ploiesti. Aceste moaste vor putea fi venerate de catre credinciosi zilnic, intre orele 07.00-22.00, si in noaptea de 2-3 iulie pana spre dimineata, la ora 07.00′.

In cadrul evenimentelor prilejuite de sfintirea bisericii eroilor tineri din Ploiesti, maine va debuta si un simpozion national intitulat ‘Sf. Voievod Stefan cel Mare in constiinta contemporaneitatii’. ‘Maine, pe 27 iunie, se va organiza un simpozion national cu titlul ‘Sf. Voievod Stefan cel Mare in constiinta contemporaneitatii’ la care vor participa numerosi invitati din randul clerului, iar din randul mirenilor vor fi prezenti si cativa istorici. Simpozionul va incepe la ora 10.00 cand ii asteptam pe invitati si va avea loc in biserica noastra, avand invitat si un grup de copii din Bucovina care au venit special imbracati in costume nationale pentru a oferi invitatilor un program artistic’, a mentionat diac. Claudiu Bazavan.

Biserica eroilor tineri ‘Inaltarea Domnului’ din Ploiesti a fost ridicata cu binecuvantarea PF Parinte Patriarh Teoctist in cinstea eroilor martiri ploiesteni care au murit in Revolutia din decembrie 1989. Lucrarile de constructie a bisericii au fost terminate recent, urmand ca lacasul sa fie sfintit duminica, 2 iulie, dupa cum ne-a marturist parintele paroh Marian Bazavan: ‘Biserica Inaltarea Domnului din Ploiesti este zidita in cinstea eroilor martiri prahoveni ai lui decembrie 1989 si se vrea o ctitorie a acestora. Lucrarile le-am inceput in 1992 cu inalta binecuvantare a PF Parinte Patriarh Teoctist si la ora actuala suntem gata de tarnosire. Este o constructie monumentala, are o turla centrala si patru turle mici, este sub forma de nava, fiind prima biserica din Ploiesti care se termina dupa Revolutia din 1989’.

Comentarii Facebook


Știri recente