Manifestări prilejuite de împlinirea a 75 de ani de la întronizarea mitropolitului Visarion Puiu

La Roman și Pașcani s-au desfășurat, în perioada 26-28 februarie 2010, Zilele Mitropolit Visarion Puiu, ediția a XIV-a. Anul acesta se împlinesc 75 de ani de la întronizarea mitropolitului Visarion Puiu în Scaunul Mitropoliei Bucovinei și 70 de ani de la retragerea sa, informează mmb.ro. Manifestările dedicate marelui ierarh al Bisericii noastre, care au debutat vineri în Sala de festivități a Protoieriei Roman, au fost precedate de un vernisaj-expoziție fotodocumentară Visarion Puiu. Apoi, în Sala Unirii a Muzeului de Istorie din Roman a avut loc sesiunea de comunicări științifice: „Mitropolitul Visarion Puiu – 75 de ani de la înscăunarea ca mitropolit al Bucovinei”. Cele 24 de comunicări științifice prezentate au fost clasate pe două secțiuni: „Cultură și spiritualitate” și „In memoriam: Visarion Puiu”. După ora 15:00 a avut loc lansarea revistei „Valori perene”, a Asociației „Visarion Puiu”, în care sunt publicate cercetările și noutățile legate de Visarion Puiu, din arhive, biblioteci și alte surse.

Sâmbătă, la Biserica „Precista Mare” din Roman a avut loc o slujbă de pomenire în memoria marelui ierarh, după care invitații s-au îndreptat către municipiul Pașcani, unde s-a oficiat, de asemenea, o slujbă de parastas la troița din Fântânele.

Manifestările dedicate mitropolitului Visarion Puiu s-au încheiat ieri, la Biserica „Sf. Arhangheli” din Roman, după săvârșirea Sfintei Liturghii de către PS Ioachim Băcăuanul.

Comentarii Facebook


Știri recente