Manifestări la Drobeta Turnu-Severin, de Sfântul Gheorghe

Orașul Drobeta-Turnu Severin și-a sărbătorit astăzi, 23 aprilie, ocrotitorul. Mai mulți ierarhi ai Bisericii noastre, în frunte cu Mitropolitul Olteniei, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, au oficiat Sfânta Liturghie pe esplanada din fața noii Catedrale a Episcopiei Severinului și Strehaiei, în prezența a numeroși credincioși.

Mitropolitul Olteniei, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu a oferit mai multe informații pentru TRINITAS TV și a spus: ,,Pentru noi Sfântul Gheorghe este mai mult decât un erou al credinței. Cum știm eroii și-au vărsat viața pentru alții. Este un altruism ridicat la cote maxime, nu mai există nimic egoist într-un sfânt ca de altfel nici într-un erou. Spre deosebire de aceia care și-au jertfit viața pentru apărarea patriei, de exemplu: Sfântul Gheorghe și-a jertfit viața pentru apărarea credinței, apărarea Evangheliei, pentru apărarea moralei , o luptă împotriva nedreptății, o luptă împotriva a tot ce este conștient sau mai bin zis asupra a tot ce este subconștient, pentru că în general lucrurile acestea pătimașe, uneori păcătoase, sunt o răbufnire a subconștientului uman. Ei bine, Sfântul Gheorghe se luptă împotriva acestuia și promovează adevărul, binele și frumosul”.

Alte informații despre acest eveniment a oferit Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei: ,,Le doresc tuturor locuitorilor din municipiul Drobeta Turnu Severin, precum și celor care sunt în vizită la prieteni, tuturor acelora care au poposit cu prilejul sărbătorii Sfântului Gheorghe în municipiul Drobeta Turnu Severin să se bucure, să aibă parte de mulțumire sufletească, să-l simtă pe Sfântul Gheorghe ca patron, ca mijlocitor, înaintea lui Dumnezeu, dar și ca un exemplu care a lăsat tot ceea ce însemnează lumesc, omenesc, păcătos, pentru credința în Domnul nostru Iisus Hristos”.

Ca în fiecare an, ierarhii, preoții și credincioșii au mers procesiune de la Centrul Eparhial al Episcopiei Severinului și Strehaiei și până la Catedrala Episcopală.

Comentarii Facebook


Știri recente