Manifestări închinate Sfântului Antim Ivireanul la Râmnicu-Vâlcea

La Râmnicu Vâlcea manifestările închinate Sfântul Antim Ivireanul se află în plină desfășurare. Ele au debutat astăzi, 25 septembrie, iar organizatorii așteaptă participarea a mii de credincioși. Cu această ocazie cinstitele odoare ale Sfinților Martiri de la Niculițel, precum și ale Sfântului Cuvios Grigorie Decapolitul de la Mănăstirea Bistrița au fost primite de Înaltpreasfințitul Părinte Gherasim, Chiriarhul locului și de Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul, Episcop Vicar al Eparhiei.

„Sfintele moaște ale Sfinților Martiri de la Niculițel sunt strâns legate de smerenia mea pentru că m-am îngrijit de ele și acum ca o dragostea a lui Dumnezeu le-a îndreptat către noi spre bucuria noastră și a credincioșilor”, a spus Înaltpreasfințitul Părinte Gherasim, Arhiepiscopul Râmnicului.

În cuvânt adresat credincioșilor prezenți, Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul a subliniat importanța ajutorului pe care sfinții îl oferă creștinilor care se roagă la ei: „Sunt cunoscuți și recunoscuți acești sfinți care astăzi îi avem în mijlocul nostru prin sfintele lor moaște. Sunt cunoscuți și recunoscuți pentru minunile, pentru ajutorul pe care ei îl dau acelora care se roagă cu credință lor, ei mijlocind înaintea lui Dumnezeu pentru noi. În aceste moment de libertate, când putem să ne manifestăm credința, în aceste moment de încercare pentru tot poporul român, nădejdea noastră nu trebuie să se împuțineze, credința nu trebuie să se risipească, iar dragostea nu trebuie să lipsească din mijlocul nostru”, după cum informează TRINITAS TV.

Alte informații a oferit pentru Radio TRINITAS, părintele arhidiacon Liviu Găman, purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Râmnicului: „În jurul orelor 11:00 au sosit la Centrul Eparhial al Arhiepiscopiei moaștele Sfinților Martiri de la Niculițel, împreună cu moaștele Sfântului Cuvios Grigorie Decapolitul de la Mănăstirea Bistrița. Mâine dimineață, va fi oficiată Sfânta Liturghie arhierească de către un sobor de ierarhi, după care va avea loc festivitatea de deschidere a manifestărilor în cadrul Centrului Eparhial. După-amiază se va desfășura vernisajul ‘Monahism și artă’ și un simpozion dedicat Sfântului Ierarh Martir Antim Ivireanul”.

Moaștele Sfinților Martiri de la Niculițel și cele ale Sfântului Grigorie Decapolitul vor rămâne spre închinare la Catedrala Arhiepiscopală „Sfântul Nicolae” din Râmnicu Vâlcea până luni.

Comentarii Facebook


Știri recente