Manifestari festive ‘Stefan cel Mare si Sfant’

In avanpremiera manifestarilor dedicate comemorarii a 500 de ani de la trecerea la cele vesnice a Binecredinciosului Voievod Stefan cel Mare si Sfant, ce debuteaza astazi la Complexul Muzeal ‘Bucovina’ din Suceava a organizat aseara o serie de actiuni ce concentreaza preocuparile colectivului de specialisti ai muzeului in ceea ce priveste biografia domnitorului si contextul istoric in care a trait acesta.

Este vorba de lansarea unui album color ilustrat, dedicat celui mai mare voievod al Moldovei, lansare ce a fost urmata de instalarea unei placi comemorative pe peretele-fatada al Muzeului de Istorie, precum si de prezentarea filmului realizat de Mihai Petru Ungureanu, presedintele Uniunii Artistilor Fotografi din Bucovina, la vernisajul Expozitiei Muzeografice Nationale ‘Stefan cel Mare – 500’, deschisa pe 26 martie. ]

Realizat sub indrumarea directorului general al Complexul Muzeal Bucovina, dl. Ioan Cocuz, albumul, care are 100 de pagini, cuprinde, dupa o cronologie detaliata a faptelor domnitorului, un bogat material documentar ilustrat si comentat, fotografiile fiind realizate de Marius Vasiliu.

Al doilea moment festiv al zilei a fost fixarea pe zidul Cetatii de Scaun a unei placi comemorative, ce poarta efigia domnitorului. Aceasta va fi dezvelita oficial astazi 1 iulie a.c., de catre Presedintele Romaniei – Dl. Ion Iliescu, care va participa la o mare adunare populara, organizata in cinstea Binecredinciosului Voievod Stefan cel Mare si Sfant, urmata de un spectacol literar-artistic, transmis in direct de Televiziunea Romana.

Comentarii Facebook


Știri recente