Manifestări festive la aniversarea a 91 de ani de la eliberarea Oradiei

Municipiul Oradea a îmbrăcat astăzi, 20 aprilie, haină de sărbătoare, deoarece aniversează 91 de ani de la eliberarea orașului de trupele bolșevice maghiare, de către armată română condusă de Generalul Traian Moșoiu, la 20 aprilie 1919.

Cu acest prilej, Episcopia Oradiei și Primăria municipiului Oradea au organizat o serie de manifestări festive. Astfel, începând cu ora 10, în Catedrala cu Lună a municipiului, cu binecuvântarea și în prezența Preasfințitului Părinte Sofronie, Chiriarhul locului, s-a oficiat o slujbă de Te-Deum. La finalul slujbei, Preasfințitul Părinte Sofronie a rostit o cuvântare despre evenimentul aniversat.

Mai multe informații despre acest eveniment a oferit pentru TRINITAS TV, Preasfințitul Părinte Sofronie care a spus: „Ziua de astăzi și toate zilele care vor urma să fie petrecute spre slava lui Dumnezeu și spre folosul nostru al tuturor. La mulți ani România, orădeni, bihoreni. La mulți ani tuturor fiilor și fiicelor Crișanei. Dumnezeu să ne ferească de tot răul, de toată reaua întâmplare, de dezbinare, de lupte interne, de tot ce nu este plăcut și să ne dea pace, prosperitate, binecuvântare și liniște”.

A urmat, în fața Catedralei cu Lună, un recital de fanfară susținut de către cadre ale Școlii de Pregătire a Agenților Poliției de Frontieră „Avram Iancu” din Oradea și deplasarea în procesiune a participanților, de la Catedrala cu Lună, pe itinerariul: str. Avram Iancu – str. Armatei Române, până la statuia Generalului Traian Moșoiu. Aici, s-a intonat Imnul Național al României și s-au rostit câteva alocațiuni care au evocat principalele momente ale eliberării Oradiei.

Festivitatea s-a încheiat cu o ceremonie de depuneri de coroane și jerbe de flori la statuia Generalului Traian Moșoiu.

Comentarii Facebook


Știri recente