Manifestari deosebite prilejuite de sarbatorirea Sfintilor Trei Ierarhi si la Seminarul Liceal Teologic Ortodox ‘Sfantul Gheorghe’ din Botosani

Seminarul Liceal Teologic Ortodox ‘Sfantul Gheorghe’ din Botosani organizeaza astazi un Spectacol de Caritate la Teatrul ‘Mihai Eminescu’ din acest municipiu.

Mai intai, la orele 16.00, la Biserica ‘Cuvioasa Parascheva’ de pe Pietonalul Unirii, parintii profesori si elevii seminaristi oficiaza Vecernia cu Litie.

La orele 18.00, la Teatrul ‘Mihai Eminescu’ va avea loc Spectacolul ‘Daruind, vei dobandi’ sustinut de formatiile deja traditionale ale Seminarului Liceal Teologic Ortodox din Botosani. Spectacolul va fi prezentat de Parintele Profesor Daniel Dascalu.

Spectacolul ‘Daruind, vei dobandi’ va debuta cu piese religioase interpretate de Corul barbatesc ‘Biruitorii’ dirijat de Parintele Profesor Constantin Zaiceanu. De asemenea, va concerta Corul psaltic ‘Filotheos’ dirijat de elevul Paul Loghin, dupa care se va desfasura un recital al Grupului Folcloric vocal-instrumental ‘Doruletul’ condus de Parintele Constantin Zaiceanu.

Unde vor merge banii obtinuti din vanzarea biletelor ne-a spus Parintele Profesor Grigore Diaconu – Directorul Seminarului Liceal Teologic Ortodox ‘Sfantul Gheorghe’ din Botosani: ‘In judetul Botosani exista un Sanatoriu TBC la Guranda unde cei 75 de bolnavi duc multe lipsuri. Astfel, ne-am gandit ca este binevenit ca sarbatoarea Sfintilor Trei Ierarhi sa fie insotita de acte cu adevarat crestinesti. Drept urmare, toate fondurile care se vor aduna din vanzarea biletelor de la Spectacolul ‘Daruind, vei dobandi’ vor fi donate Sanatoriului TBC de la Guranda pentru a ameliora intr-o oarecare masura greutatile si lipsurile celor 75 de bolnavi.’

Organizatorii acestui eveniment pregatesc spectatorilor si o varianta prescurtata a cunoscutei piese de teatru ‘O scrisoare pierduta’ de I.L. Caragiale, precum si alte surprize.

Comentarii Facebook


Știri recente