Manifestari deosebite la Vaslui dedicate Binecredinciosului Voievod Stefan cel Mare si Sfant

Consiliul Judetean Vaslui si Centrul Creatiei Populare Vaslui organizeaza astazi o serie de actiuni, cu prilejul implinirii a 500 de ani de la trecerea la cele vesnice a Binecredinciosului Voievod Stefan cel Mare si Sfant.

Manifestarile vor debuta cu un Simpozion intitulat ‘Stefan cel Mare si Sfant – 500’, ce se va desfasura la Caminul Cultural din comuna Muntenii de Jos. In cadrul aceste actiuni se vor sustine referate si comunicari despre imaginea si personalitatea

europeana a Sfantului Voievod Stefan cel Mare,cercetatori stiintifici de la Institutul de Arheologie al Academiei Romane, muzeografi de la Muzeul ‘Stefan cel Mare’ din Vaslui si consultanti ai Centrului Creatiei Populare Vaslui.

Manifestarile se vor incheia cu un spectacol folcloric intitulat ‘Cavalerii Crestinatatii’, desfasurat la statuia ecvestra a Binecredinciosului Voievod Stefan cel Mare si Sfant din localitatea Bacaoani, comuna Muntenii de Jos. Vor participa artisti populari din judetul Vaslui, cunoscuta interpreta de muzica populara Laura Lavric, ansamblul folcloric ‘Busuioc

Moldovenesc’ din Iasi, actori si dansatori de la Teatrul de Etnografie si Folclor Chisinau (Republica Moldova), ne informeaza ROMPRES.

Comentarii Facebook


Știri recente