Manifestari deosebite la Seminarul Teologic Liceal Ortodox din Iasi cu ocazia serbarii Sfintilor Trei Ierarhi

Seminarul Liceal Teologic Ortodox ‘Sfantul Vasile cel Mare’ din Iasi ii sarbatoreste pe Sfintii Trei Ierarhi: Vasile cel Mare, Grigorie Teologul si Ioan Gura-de-Aur – patronii invatamantului teologic.

La Seminarul Liceal Teologic Ortodox din Iasi, manifestarile au inceput astazi si vor continua pana duminica, 30 ianuarie cand Biserica Ortodoxa ii praznuieste pe cei mari sfinti ierarhi, dascali si invatatori.

Astazi, la orele 12.00, a fost organizata in sediul Seminarului o sesiune de comunicari stiintifice a elevilor care au preocupari deosebite si a profesorilor scolii.

Mai multe amanunte despre programul religios si cultural de maine ne-a oferit Parintele Dragos Bahrim – Directorul Seminarului Liceal Teologic Ortodox ‘Sfantul Vasile cel Mare’ din Iasi: ‘In seara zilei de sambata, 29 ianuarie 2005, in capela Seminarului Liceal Teologic Ortodox din Iasi, care poarta hramul ‘Sfintilor Trei Ierarhi’, va avea loc slujba Vecerniei cu Litia ce va fi oficiata de parintii profesori ai Seminarului, in prezenta celorlati profesori si elevi. Totodata, vor fi lansate: o revista a scolii, care este la primul sau numar, un CD al Corului ‘Basileus’, ce contine cantari bizantine, si o carte intitulata ‘Curs practic de solfegii armonico-polifonice’ a Prof. Ilie Hrubaru. Ca in fiecare an, se va deschide o Expozitie de icoane

Parintele Director Dragos Bahrim a explicat de ce Sfintii Trei Ierarhi sunt patroni ai invatamantului teologic: ‘Sfintii Trei Ierarhi sunt modele de vietuire si de Teologie. Ei au ingemanat Teologia, discursul teologic, cu viata crestina. De aceea, sunt exemplari. Ei nu au facut niciodata o separatie transanta intre Spiritualitate si Teologie.’

Comentarii Facebook


Știri recente