Manifestari deosebite la Putna

Manifestarile organizate cu prilejul comemorarii a 500 de ani de la trecerea la cele vesnice a Binecredinciosului Voievod Stefan cel Mare si Sfant debuteaza in aceasta seara la Cetatea de Scaun a Sucevei, cu alocutiunea Presedintelui Romaniei, Dl. Ion Iliescu, urmata de un spectacol de o ora ce va fi transmis in direct de Televiziunea Romana.

Presedintele Romaniei- Dl. Ion Iliescu va fi insotit de Premierul Romaniei – dl. Adrian Nastase, ambii urmand sa innopteze la Suceava, pentru ca pe data de 2 iulie a.c. sa fie intampinati la Manastirea Putna de parintele staret, Arhimandrit Melchisedec Velnic.

La Putna, Sfanta Liturghie va fi oficiata de Prea Fericitul Parinte Teoctist, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, inconjurat de un impresionant sobor de arhierei, preoti si diaconi. Dupa slujba Sfintei Liturghii, va urma o simfonie a clopotelor de cinci

minute, in memoria Sfantului Voievod Stefan cel Mare si a inaintasilor.

La pranz, vreme de doua ore, vor avea loc depuneri de coroane de flori la mormantul Binecredinciosului Voievod Stefan cel Mare si Sfant si va fi vizitat Muzeul Manastirii Putna, prilej cu care Premierul Romaniei – dl. Adrian Nastase va oferi Manastirii Putna copia sabiei domnitorului Stefan cel Mare al Moldovei.

La manifestarile de la Suceava si Manastirea Putna sunt asteptati sa participe si fostul presedinte si fostul premier ai Republicii Moldova, dl. Mircea

Snegur, respectiv, dl. Dumitru Braghis, alte personalitati din tara vecina, reprezentanti ai minoritatii romanilor din Albania, Serbia-Muntenegru, Macedonia, Grecia si Ucraina.

Comentarii Facebook


Știri recente