Manifestari deosebite la Onesti si Borzesti

In cadrul programului ‘Comemorarea a 500 de ani de la trecerea la cele vesnice a Binecredinciosului Voievod Stefan cel Mare si Sfant’ vor avea loc o serie de manifestari cultural-religioase la Onesti si Borzesti in perioada 30 iunie-1 iulie 2004.

Miercuri, 30 iunie a.c., la orele 10.00, va avea loc o serie de comunicari stiintifice cu tema ‘Stefan cel Mare si Sfant – 500 de ani de la trecerea la cele vesnice’ la Biblioteca Municipala ‘Radu Rosetti’ din Onesti.

Inalt Prea Sfintitul Daniel, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, va sosi la orele 15.00 la Catedrala ‘Pogorarea Sfantului Duh’ din Onesti.

Incepand cu ora 17.00 va avea loc inaugurarea si sfintirea studio-ului local al postului de Radio TRINITAS – Onesti.

La Catedrala ‘Pogorarea Sfantului Duh’ din Onesti va fi asteptat in jurul orelor 18.00 Prea Fericitul Parinte Teoctist, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane.

In incheierea programului din seara zilei de miercuri va avea loc un Concert Simfonic Extraordinar, ‘Glasurile Putnei’, concert sustinut de Filarmonica ‘Mihail Jora’ din Bacau, dirijor Ovidiu Balan.

In cea de-a II a zi a manifestarilor, la Borzesti, pe data de 1 iulie 2004, la orele 10.30, va avea loc sfintirea picturii din Biserica ‘Adormirea Maicii Domnului’ din localitate. La sfarsitul slujbei vor lua cuvantul Prea Fericitul Parinte Teoctist – Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, dl. Ion Iliescu – Presedintele Romaniei, Inalt Prea Sfintitul Daniel – Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, dl. Adrian Nastase – Premierul Romaniei.

La Casa de Cultura din Onesti, pe data de 1 iulie a.c.,la ora 19.00, Teatrul ‘Vasile Alecsandri’ din Iasi va prezenta piesa de teatru ‘Apus de soare’, de Barbu Stefanescu Delavrancea.

Incepand cu ora 21.00 va avea loc un Concert Omagial in Piata Catedralei Ortodoxe ‘Pogorarea Sfantului Duh’ din Onesti, dupa care va urma un foc de artificii.

Comentarii Facebook


Știri recente