Manifestări deosebite la Galați și Brăila, de praznicul Botezului Domnului

În ajunul praznicului Botezului Domnului, la Catedrala arhiepiscopală din Galați s-a săvîrșit slujba Ceasurilor împărătești urmată de Sfânta Liturghie a Sf. Vasile cel Mare, după care a avut loc sfințirea Aghesmei celei Mari de către Înaltpreasfințitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, înconjurat de clerul catedralei și numeroși credincioși, informează Biroul de Presă și Comunicare al Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

Ieri, de praznicul Bobotezei, Înaltpreasfinția Sa a săvârșit slujba Sfintei Liturghii la Catedrala Nașterea Domnului din Brăila, de unde, începând cu orele 11.00, preoții și credincioșii de la parohiile brăilene, în frunte cu ierarhul lor, au pornit în procesiune către faleza Dunării, unde a avut loc slujba de sfințire a Aghesmei Mari, urmată de tradiționala aruncare a crucii în apele Dunării. Același ritual a fost săvârșit și la Galați, de către ÎPS Casian, pe faleza Dunării, în dreptul bisericii fortificate Precista, începând cu orele 13.00.

Arhiepiscopul Dunării de Jos a rostit un cuvânt de binecuvântare: „Astăzi, firea apelor se sfințește, ne-a învățat Biserica, la praznicul Epifaniei Mântuitorului nostru Iisus Hristos, când S-a botezat în Iordan. Astăzi, la Dunărea de Jos, ca și în multe locuri din Biserica noastră, Dunărea adună toate apele și devine, deodată, Iordanul și cristelnița creștinării poporului nostru. Să ajute Dumnezeu ca sfințirea firii apelor să se traducă prin gustarea din agheazmă în sfințirea sufletelor, în sfințirea trupurilor, în sfințirea caselor, în sfințirea vieții, în sfințirea lucrării tuturor românilor! La mulți și binecuvântați ani, de pe istoricul vaporaș din timpul Sfântului Ștefan cel Mare, de aici, de la Dunărea de Jos!”.

Comentarii Facebook


Știri recente