Manifestări dedicate zilei internaționale a persoanelor vârstnice, la Biserica „Nașterea Domnului” din Sibiu

De ziua internațională a persoanelor vârstnice, la Biserica „Nașterea Domnului” din Sibiu, a avut loc astăzi un program liturgic și o întâlnire a preoților pensionari din municipiu, informează Radio TRINITAS. Ei au oficiat o slujbă de mulțumire pentru toate binefacerile primite de la Dumnezeu de-a lungul anilor, iar apoi o slujbă de parastas pentru preoții și preotesele trecuți la Domnul.

„La inițiativa preoților din Protopopiatul Ortodox Sibiu și cu binecuvântarea Înaltului nostru Mitropolit Laurențiu Streza, am convenit ca ziua de astăzi să o sărbătorim prin invitația la o slujbă de mulțumire și de parastas pe toți preoții pensionari prezenți alături de doamnele preotese, în care să aducem o slujbă de mulțumire și să ne rugăm lui Dumnezeu pentru toată darea cea bună și tot darul cel binecuvântat asupra vieții celor care au trecut în binecuvântata perioadă a pensiei”, a declarat pentru TRINITAS TV, părintele protopop Ioan Coșa de la Protopopiatul Sibiu.

Întâlnirea a continuat cu o agapă frățească la cantina socială de la demisolul Bisericii. Manifestările au fost organizate de Protopopiatul Sibiu.

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica Icoanei a fost sfințită | FOTO

Biserica Icoanei a fost resfințită duminică, 22 mai 2022, după ample lucrări de restaurare. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal. La finalul slujbei, Preafericitul…