Manifestări dedicate zilei de 1 Iunie, organizate de ASCOR Târgu Jiu

La Târgu Jiu vor avea loc Vineri, 1 iunie, începând cu ora 19.00, o serie manifestări sub genericul 1 Iunie – Ziua copilului născut și nenăscut, organizate de Asociația Studenților Creștin Ortodocși Români, filiala Sfântul Irodion de la Lainici, Târgu Jiu. Astfel, după cum ne informează Gabriela Popescu – Biroul de presa al Arhiepiscopiei Craiovei, la ora 19.00, la Facultatea de Drept a Universității „Constantin Brâncuși” este organizată conferința cu tema : „Viața e un dar”, susținută de părintele conf. univ. dr. Picu Ocoleanu, de la Facultatea de Teologie, Istorie și Științe ale Educației a Universității din Craiova. Conferința va fi urmată de difuzarea filmului documentar „Strigătul mut”.

La ora 21.00, un sobor de preoți va oficia Acatistul Sfântului Stelian la Biserica „Sfinții Arhangheli” din municipiu, iar la ora 22.00, târgujienii sunt invitați în Piața Prefecturii pentru a aprinde lumânări în memoria copiilor nenăscuți.

„Aceste activități sunt organizate de studenții creștin ortodocși cu binecuvântarea Înalt Preasfințitului Părinte Mitropolit Irineu. Invităm cu acest prilej pe toți cetățenii urbei noastre să vină pentru a aprinde o lumânare în memoria copiilor care nu au apucat să se nască și cărora li se refuză dreptul la viață”, a declarat Răzvan Merei, președintele ASCOR Târgu Jiu.

Comentarii Facebook


Știri recente