Manifestări dedicate Sfântului Apostol Andrei în Arhiepiscopia Dunării de Jos

Ca în fiecare an, Sfântul Apostol Andrei cel Întâi chemat, Ocrotitorul României, este cinstit în mod deosebit de credincioșii din Galați. Manifestările dedicate acestei mari sărbători au fost deschise oficial în Duminica a XXX-a după Rusalii la Catedrala arhiepiscopală din municipiu, de Înaltpreasfințitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, care a oficiat Sfânta Liturghie în prezența a numeroși credincioși, informează TRINITAS TV.

Programul a continuat în această după-amiază cu tradiționala procesiune „Călători pe cărările sfinților”. Cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române și a Înaltpreasfințitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, o delegație de la Ierusalim a adus la Galați Cinstitul Lemn al Sfintei Cruci. Totodată, o delegație a Bisericii Greciei a adus la sărbătoarea Sfântului Apostol Andrei, moaștele Sfântului Nectarie Taumaturgul. Cinstitele moaște au fost purtate în procesiune până la Catedrala arhiepiscopală, acolo unde au fost așezate într-un baldachin amenajat în apropierea lăcașului de cult, alături de alte moaște din patrimoniul Eparhiei. Acestea vor rămâne spre închinarea credincioșilor până miercuri, 1 decembrie.

Zilele următoare vor fi organizate pe tot cuprinsul eparhiei numeroase acțiuni sociale și filantropice, dar și programe liturgice și catehetice.

Comentarii Facebook


Știri recente