Manifestări dedicate Eroilor Neamului la Biserica „Sfântul Silvestru” din București

Ziua Eroilor a fost marcată și la Biserica „Sfântul Silvestru” din București. După Sfânta Liturghie, la Monumentul Eroilor de lângă lăcașul de cult, a fost oficiată ieri, 13 mai, o slujbă de pomenire.

La finalul slujbei părintele Nicolae Bordașiu, Parohul Bisericii Sfântul Silvestru, a subliniat faptul că prin această pomenire îi cinstim, pentru totdeauna, pe cei care s-au înălțat prin faptele lor, eroii neamului românesc. De asemenea, Părintele Protopop Ioan Rădulescu, Protoieria II Capitală, a evocat importanța eroilor neamului pentru poporul român arătând că aceștia sunt un exemplu viu de urmat.

La ceremonialul religios au participat reprezentanți ai Primăriei Sectorului 2, Protoieriei II Capitală, precum și ai Asociațiilor de Veterani și ai Cadrelor Militare în Rezervă și Retragere.

Manifestările au continuat cu defilarea Gărzii de onoare și depunerea de coroane de flori la Monumentul Eroilor din partea participanților și a organizatorilor.

Tot ieri, a fost sfințită Icoana Maicii Domnului de pe căminul de bătrâni construit la parohia „Sfântul Silvestru”. De serviciile acestui așezământ vor beneficia un număr de 50 de bătrâni care vor „găsi înainte de toate căldură și îngrijire ca în familie, vor avea tot ce are nevoie un om ca să se simtă ca acasă la el” după cum a spus părintele Nicolae Bordașiu.

La evenimentele de la Parohia „Sfântul Silvestru” au participat și elevii Școlii nr. 23 „Sfântul Silvestru” din Capitală. Școala aceasta este legată de numele Bisericii Sfântul Silvestru; elevii, majoritatea aflându-se în Parohia Sfântul Silvestru, participă la slujbele de aici oficiate în duminici și sărbători, după cum a spus părintele Alexandru Gabriel Gherasim, de la Biserica Sfântul Silvestru din Capitală.

Manifestările au fost organizate de Primăria Sectorului 2, în colaborare cu Protoieria II Capitală și Parohia „Sfântul Silvestru” din Capitală.

Comentarii Facebook


Știri recente