Manifestări dedicate comemorării poetului Mihai Eminescu la Ipotești, județul Botoșani

Poetul național Mihai Eminescu este comemorat în localitatea lui natală, la Ipotești, în județul Botoșani, în cadrul „Zilelor Eminescu”. În cursul dimineții a fost oficiată o slujbă de pomenire, în capela familiei Eminovici.

Deschiderea oficială a manifestărilor a avut loc în Amfiteatrul „Laurențiu Ulici” din cadrul Memorialului Ipotești, împreună cu decernarea premiului pentru traducere și promovare a operei eminesciene în străinătate. Pe parcursul zilei se vor acorda și alte premii și vor avea loc vernisări de expoziții.

„Se vor decerna premiile concursului național de poezie și interpretare critică a operei eminesciene. La orele 13:00, muzeograful Maria Casian va prezenta în sala Luceafărul, vernisajul-expoziție Clipa ce ni s-a dat. Reflecții ale teofaniei. În sala Portaluri va fi prezentat vernisajul de fotografie Ipotești – Focalizări selective, de către fotograful Iuliana Grecu. La orele 14:00 va avea loc în Amfiteatrul Laurențiu Ulici decernarea premiilor festivalului Dor de dor, prezentare realizată de Marin Toma, membru al Societății scriitorilor”, a precizat părintele Valentin Tincu, parohul bisericii din Ipotești, Botoșani.

Manifestările comemorative se vor desfășura și mâine, a mai menționat părintele Valentin Tincu.

„Începând cu ora 9:30 va avea loc deschiderea lucrărilor Congresului Național de Poezie, ediția a IV-a care va cuprinde și alegerea unei noi conduceri, în Amfiteatrul Laurențiu Ulici. În același amfiteatru va avea loc conferința Eminescu și eminoviștii, prezentare realizată de cercetătorul Valentin Coșireanu. La finalul zilei culturale, în sala Horia Bernea va avea loc vernisajul-expoziție Prapuri, autorul fiind Marcel Naste, iar prezentare va fi făcută de Nicolae Băciuț, director al Direcției județene pentru cultură Mureș”, a mai spus părintele Valentin Tincu.

Evenimentele de la Ipotești sunt organizate de Memorialul Ipotești – Centrul de Studii Eminescu, în colaborare cu parohia din localitate.

Comentarii Facebook


Știri recente