Manifestări dedicate anului omagial 2014, la Giurgiu

La sediul Centrului eparhial al Episcopiei Giurgiului, în sala „Nichifor Crainic„, a avut loc luni, 13 ianuarie 2014, ședința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial, prezidată de Preasfințitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului. La eveniment au participat și părinții protopopi ai celor patru protopopiate, potrivit episcopiagiurgiului.ro.

Pe ordinea de zi au fost aduse în discuție probleme ale sectoarele Centrului eparhial, fiind dezbătute mai multe teme referitoare la activitatea pastoral-misionară, social – filantropică, patrimonială din cuprinsul eparhiei, fiind,în același timp, analizat și stadiul desfășurării alegerilor organelor deliberative și executive parohiale.

A fost aprobat la nivel eparhial calendarul pe semestrul I al manifestărilor închinate anului 2014 – Anul omagial euharistic și anul comemorativ al Sfinților Martiri Brâncoveni care va cuprinde conferințe, simpozioane, colocvii, expoziții de icoane, etc. Totodată, au fost făcute mai multe propuneri în vederea intensificării activității pastoral – misionare și social – filantropice și au fost trasate priorități cu privire la activitatea la nivelul întregii eparhii în anul 2014. Între acestea se numără atât continuarea restaurării Centrului pastoral-cultural „Gavril Drugănescu”, cât și finalizarea procesului de amenajare a Grădiniței creștin – ortodoxe „Îngerașii” a Episcopiei Giurgiului.

De asemenea, a fost readusă în discuție hotărârea nr. 250/2013 a Sfântului Sinod în legătură cu evidența sfintelor moaște și a documentelor care atestă autenticitatea acestora, fiind analizat stadiul actual al întocmirii catalogului cu privire la moaștele existente în locașurile de cult din eparhie.

Comentarii Facebook


Știri recente

Mănăstirea Mușinoaele are un nou stareţ

Ieromonahul Sofronie Nechita este noul stareţ al Mănăstirii Mușinoaele din Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei. Părintele a fost prezentat obştii duminică de Înaltpreasfinţitul Părinte Ciprian, care şi-a exprimat convingerea că noul stareţ va continua cu aceeași…