Manifestări culturale religioase la Tismana

Mănăstirea Tismana din județul Gorj a găzduit în zilele de 11 și 12 noiembrie mai multe manifestări cultural-religioase în cadrul celei de-a 12-a ediții a Săptămânii Educației Permanente, Festivalul Șanselor Tale, informează „Ziarul Lumina”, Ediția de Oltenia.

Organizatorii evenimentului au fost Casa de Cultură ‘Traian Demetrescu’ din Craiova, în parteneriat cu Fundația ‘Cuvântul care zidește’ a Mitropoliei Olteniei. Activitățile au debutat cu simpozionul ‘Rolul educației religioase’ la care au participat reprezentanți a mai multor unități de învățământ din Craiova, ai Centrului Eparhial al Arhiepiscopiei Craiovei și ai Fundației ‘Cuvântul care zidește’.

A urmat vernisajul unei expoziții de pictură, lucrări realizate de 19 tineri în cadrul Taberei de creație ‘Icoana – fereastră spre cer’. La eveniment a participat și un alt grup de tineri și copii din județele Olteniei, prezenți la Tismana în cadrul taberei ‘Spiritualitate și cultură pe meleagurile Olteniei’. Astăzi are loc faza interjudețeană a concursului de poezie religioasă pentru elevii din județele Gorj și Dolj.

Comentarii Facebook


Știri recente