Manifestari culturale la Ramnicu Valcea

Municipiul Ramnicu Valcea este astazi in sarbatoare deoarece se implinesc 643 de ani de la atestarea documentara a localitatii. Un act semnat la 19 mai 1362 de catre domnitorul Mircea cel Mare este marturia intemeierii Municipiului Ramnicu Valcea, care a fost cunoscuta timp de multi ani ca fiind capitala culturala si spirituala a Olteniei.

Din acest motiv Municipiul Ramnicu Valcea se si bucura de o cinstire deosebita, dupa cum aprecia Prea Sfintitul Gherasim – Episcopul Ramnicului: ‘Municipiul Ramnicu Valcea se bucura de o cinstire deosebita nu pentru marirea lui, pentru ca are doar 120.000 locuitori, ci prin vechimea lui si prin activitatea cultural-religioasa desfasurata de la inceputuri si pana in zilele noastre. Este de ajuns sa amintim de Antim Ivireanul si de Sfantul Calinic de la Cernica. Astfe, Ramnicu a fost capitala culturala si duhovniceasca a Olteniei.’

Ziua Municipiului Ramnicu Valcea a fost sarbatorita de toti locuitorii orasului. Manifestarile au debutat astazi la orele 13.00 la Biblioteca Judeteana, dupa care au continuat la Centrul Eparhial.

Prea Sfintitul Episcop Gherasim ne-a vorbit despre programul acestor evenimente, care se vor derula in prezenta Prea Sfintiei Sale: ‘Astazi, la orele 13.00, s-au deschis la Biblioteca Judeteana din Ramnicu Valcea Sarbatorile Orasului, ocazie cu care dl. Corneliu Tamas a tinut un cuvant despre semnificatia si numele orasului.’

In prezenta Prea Sfintitului Gherasim – Episcopul Ramnicului, Complexul Cultural Religios ‘Antim Ivireanul’ din cadrul Centrului Eparhial Ramnicu-Valcea a gazduit astazi doua manifestari culturale.

La orele 16.00 a avut loc deschiderea Expozitiei de Arta Bisericeasca realizata de reprezentanti ai manastirilor din judetul Valcea.

La orele 17.00 a fost programata lansarea volumelor ‘Marturisiri’ si ‘Monografia Comunei Creteni’ scrise de Parintele Ioan Marinescu.

Comentarii Facebook


Știri recente

Însemnări pe lespedea inimii, vol. I şi II

Editura Cuvântul Vieţii a Mitropoliei Munteniei şi Dobrogei publică „Însemnări pe lespedea inimii”, lucrare în două volume semnată de Preasfinţitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor. Ierarhul evocă în paginile cărţii chipurile pline…