Manifestari culturale la Ramnicu Valcea

Municipiul Ramnicu Valcea este astazi in sarbatoare deoarece se implinesc 643 de ani de la atestarea documentara a localitatii. Un act semnat la 19 mai 1362 de catre domnitorul Mircea cel Mare este marturia intemeierii Municipiului Ramnicu Valcea, care a fost cunoscuta timp de multi ani ca fiind capitala culturala si spirituala a Olteniei.

Din acest motiv Municipiul Ramnicu Valcea se si bucura de o cinstire deosebita, dupa cum aprecia Prea Sfintitul Gherasim – Episcopul Ramnicului: ‘Municipiul Ramnicu Valcea se bucura de o cinstire deosebita nu pentru marirea lui, pentru ca are doar 120.000 locuitori, ci prin vechimea lui si prin activitatea cultural-religioasa desfasurata de la inceputuri si pana in zilele noastre. Este de ajuns sa amintim de Antim Ivireanul si de Sfantul Calinic de la Cernica. Astfe, Ramnicu a fost capitala culturala si duhovniceasca a Olteniei.’

Ziua Municipiului Ramnicu Valcea a fost sarbatorita de toti locuitorii orasului. Manifestarile au debutat astazi la orele 13.00 la Biblioteca Judeteana, dupa care au continuat la Centrul Eparhial.

Prea Sfintitul Episcop Gherasim ne-a vorbit despre programul acestor evenimente, care se vor derula in prezenta Prea Sfintiei Sale: ‘Astazi, la orele 13.00, s-au deschis la Biblioteca Judeteana din Ramnicu Valcea Sarbatorile Orasului, ocazie cu care dl. Corneliu Tamas a tinut un cuvant despre semnificatia si numele orasului.’

In prezenta Prea Sfintitului Gherasim – Episcopul Ramnicului, Complexul Cultural Religios ‘Antim Ivireanul’ din cadrul Centrului Eparhial Ramnicu-Valcea a gazduit astazi doua manifestari culturale.

La orele 16.00 a avut loc deschiderea Expozitiei de Arta Bisericeasca realizata de reprezentanti ai manastirilor din judetul Valcea.

La orele 17.00 a fost programata lansarea volumelor ‘Marturisiri’ si ‘Monografia Comunei Creteni’ scrise de Parintele Ioan Marinescu.

Comentarii Facebook


Știri recente