Manifestări culturale la Râmnicu Vâlcea

În dimineața zilei de 9 mai, la Instituția Prefectului Vâlcea s-au desfășurat o serie de manifestări cultural-științifice prilejuite de celebrarea „Zilei independenței de stat a României”, „Zilei Europei’, și ‘Zilei victoriei coaliției Națiunilor Unite în cel de-al Doilea Război Mondial’.

Manifestarea a fost organizată de către Instituția Prefectului, Centrul de Instruire pentru Geniu, EOD și Apărare CBRN „Panait Donici” și Direcția Județeană pentru Cultură și Patrimoniul Național Vâlcea.

În deschidere manifestării, după intonarea Imnului Național al României „Deșteaptă-te române” și intonarea Imnului Uniunii Europene „Odă Bucuriei”, au fost arborate drapelele României și Uniunii Europene în fața Instituției Prefecturi județului Vâlcea, apoi a avut loc o ceremonie militară cu defilarea gărzii de onoare.

La eveniment, după cum ne informează arhiram.ro, a participat și Părintele Ion Predescu, Consilier Social-Misionar al Arhiepiscopiei Râmnicului, alături de Petre Ungureanu, Prefectul județului Vâlcea, Ion Câlea, Președintele Consiliului Județean Vâlcea, Romeo Rădulescu, Primarul municipiului Râmnicu Vâlcea, parlamentari, personalități culturale, cadre militare, studenți și elevi.

Comentarii Facebook


Știri recente