Manifestări culturale închinate Sfinților Martiri Brâncoveni în Episcopia Slatinei și Romanaților

La Mânăstirea Brâncoveni din județul Olt a avut loc luni, 16 august, slujba de cinstire a Sfinților Martiri Brâncoveni – Constantin Vodă (Ocrotitorul Eparhiei), dimpreună cu cei patru fii ai săi: Constantin, Ștefan, Radu și Matei și cu sfetnicul Ianache Văcărescu, informează episcopiaslatinei.ro.

Manifestările dedicate Ocrotitorului Eparhiei au debutat astfel la ora 9:00 cu Sfânta Liturghie, oficiată pe un podium special amenajat în incinta mănăstirii de către sobor de ierarhi format din Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, dimpreună cu Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei, Preasfințitul Părinte Galaction, Episcopul Alexandriei și Teleormanului, Preasfințitul Părinte Sebastian, Episcopul Slatinei și Romanaților, și Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei, înconjurați de părinți consilieri ai Episcopiei Slatinei și Romanaților. La slujbă au participat sute de credincioși din cuprinsul întregii Eparhii fiind însoțiți de către preoții lor..

Începând cu ora 16:00 delegația a pornit spre situl arheologic Sucidava – Celei, dat fiind faptul că anul acesta manifestările s-au desfășurat sub genericul: „Istorie, Cultură și Creștinism la Sucidava-Celei”. Au fost vizitate ruinele fostei cetăți Sucidava: fântâna secretă, casa cu hypocaust și ruinele vechii basilici paleocreștine, ghid fiind doamna Mirela Cojoc, directorul Muzeului de Arheologie și Etnografie din Corabia. Programul cultural propriu-zis s-a desfășurat, începând cu ora 18:00, la Casa de Cultură din orașul Corabia, fiind susținute trei comunicări științifice ce au avut ca temă mărturia istorică, culturală și creștină lăsată de cetatea Sucidava, comunicările fiind intercalate de cântările corului „Sfântul Constantin Brâncoveanu” al Episcopiei Slatinei și Romanaților.

La finalul manifestării, Preasfințitul Părinte Sebastian a mulțumit celor prezenți pentru participarea la acest eveniment, făcând totodată cunoscută și locația de anul viitor a manifestărilor dedicate Ocrotitorului Eparhiei noastre: zona Drăgănești – Stoicănești.

Comentarii Facebook


Știri recente