Manifestări culturale în cinstea Sfântului Irodion

Manifestările culturale ocazionate în județul Gorj, sub genericul „Zilele Gorjului”, au început duminică, 1 mai, cu slujba de canonizare a Sfântului Irodion de la Lainici și au culminat marți, 3 mai, cu mai multe manifestări artistice în municipiul Târgu Jiu, informează „Ziarul Lumina”, Ediția Oltenia. Astfel, în dimineața zilei de marți, 3 mai, Consiliul Județean Gorj a organizat un simpozion în cinstea Sfântului Cuvios Irodion de la Lainici. Cu acest prilej, invitații au avut ocazia să audieze prelegerile susținute de părintele lect. dr. Ion Rizea, cadru didactic la Facultatea de Teologie din Craiova, și de preacuviosul părinte Calist de la Mănăstirea Lainici. Cei doi au vorbit despre viața Sfântului Irodion de la Lainici, despre importanța canonizării sale și despre posibilitățile de dezvoltare a turismului ecumenic în județul Gorj. La simpozion au mai participat: Viorel Gârbaciu, directorul Școlii Populare de Artă, principalul organizator al manifestărilor ‘Zilelor Gorjului’, Ion Călinoiu, președintele CJ Gorj, oameni din lumea cultural-artistică a județului, profesori și elevi.

În aceeași zi, a avut loc la Muzeul Județean Gorj din Târgu Jiu o expoziție de icoane. Manifestările culturale s-au încheiat spre seară, în centrul municipiului Târgu Jiu, printr-un concert de pricesne și cântece bisericești, susținut de coruri bisericești.

Manifestarea a fost organizată de Școala Populară de Artă din Târgu Jiu și Consiliul Județean Gorj, în colaborare cu alte instituții de cultură județene.

Comentarii Facebook


Știri recente