Manifestări cultural-religioase în comuna Corod, județul Galați

În ziua de 8 septembrie 2010, la Căminul Cultural din comuna Corod, jud. Galați, a avut loc evenimentul numit simbolic „Ziua Corodului”, informează Biroul de Presă și Comunicare al Arhiepiscopiei Dunării de Jos. Sărbătoarea a fost inițiată în anul 2005 de către Primăria Comunei Corod, în strânsă colaborare cu cele 7 parohii ale comunei. La eveniment au participat autorități județene și locale, precum și credincioși ai comunei, dar și din localitățile învecinate.

Programul a început cu oficierea slujbei de Te-Deum, urmată de rostirea Crezului de către toți participanții. A urmat prezentarea unei comunicări, de către pc. pr. Ștefan-Andrei Constantin, din parohia Blânzi, jud. Galați, cu tema „Crezul Ortodox în cultura și spiritualitatea românească”,. După aceasta s-au acordat diplome pentru toți copii participanți la concursul național „Crezul meu”, precum și la alte concursuri inițiate în parohiile corodene, cu prilejul aniversării anului 2010 drept „Anul comemorativ al Simbolului de Credință”. Un grup de copii a interpretat „Balada lui Constantin Brâncoveanu” și a fost prezentat ziarul „Tecuciul literar-artistic”, gazetă unde sunt publicare articole și poezii ale oamenilor de cultură din localitate și din județ.

Evenimentul a continuat cu diferite programe artistice, constând din dansuri și recitaluri susținute de credincioșii și tinerii din localitatea Corod.

Comentarii Facebook


Știri recente