Manifestări cultural-religioase cu ocazia zilelor orașului Drobeta – Turnu Severin

Orașul dunărean Drobeta-Turnu Severin își va sărbători vineri, 23 aprilie, ocrotitorul. Cu acest prilej Episcopia Severinului și Strehaiei va organiza o serie de manifestări cultural-religioase la care sunt așteptați atât credincioșii din oraș, cât și cei din vecinătate.

Mai multe detalii a oferit pentru TRINITAS TV, părintele Viorel Vlăducu, consilier Comunicații media al Episcopiei Severinului și Strehaiei: „Ca de altfel în fiecare an pe 23 aprilie, în fața Catedrale Episcopale pe un podium special amenajat în aer liber, se va săvârși Sfânta Liturghie Arhierească la care vor fi prezenți mai mulți ierarhi, membri ai Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, avându-l în frunte pe Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Irineu al Olteniei. Și pentru că este zi de sărbătoare pentru severineni și pentru episcopia noastră, la ceas de seară în Sala „Nestor Vornicescu” a Centrului Eparhial, Corul „Chinonia” al Episcopiei Severinului și Strehaiei va susține un concert de muzică bizantină în această atmosferă pascală”.

Tot în ziua pomenirii Sfântului Mare Mucenic Gheorghe Catedrala Episcopală din Drobeta Turnu Severin își va sărbători hramul.

Comentarii Facebook


Știri recente