Manifestări cu ocazia zilei SONFR Craiova

Societatea Ortodoxă Națională a Femeilor Române (SONFR), filiala Craiova, organizează, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Irineu, Mitropolitul Olteniei, manifestarea ‘Ziua femeii creștine’, informează „Ziarul Lumina”. Întâlnirea va avea loc în perioada 8-9 septembrie și va marca ziua de întemeiere a SONFR Craiova. Vor participa membre SONFR din întreaga țară.

Vor avea loc mai multe manifestări culturale, iar în prima zi a manifestării, pe 8 septembrie, în sala de festivități a Căminului preoțesc ‘Renașterea’ din Craiova, va avea loc un simpozion de comunicări susținute de membrele asociației, de preoți și profesori de la Facultatea de Teologie din Craiova. În cadrul aceleiași manifestări se va organiza și o expoziție cu obiecte tradiționale de artizanat. La final, grupul vocal ‘Renașterea’ al SONFR și grupul psaltic ‘Sfântul Dimitrie’ al Catedralei mitropolitane vor susține un concert de muzică religioasă.

A doua zi, cei prezenți vor merge în pelerinaj la mai multe mănăstiri din Oltenia. ‘Este o manifestare de anvergură, deoarece așteptăm invitați din toată țara, de la Iași, Cluj, București. Prin subiectele comunicărilor noastre, va fi marcat și marele praznic al ‘Nașterii Maicii Domnului’, ocrotitoarea noastră’, a declarat Adriana Bursuc, directoarea SONFR Craiova.

Comentarii Facebook


Știri recente