Manifestări cu ocazia aniversării zilei Unirii Principatelor Române în Arhiepiscopia Dunării de Jos

În data de 24 ianuarie 2010, cu ocazia aniversării Zilei Unirii Principatelor Române, Arhiepiscopia Dunării de Jos va desfășura un program prin care toate parohiile eparhiei vor fi implicate în desfășurarea de activități dedicate marelui eveniment, după cu urmează:

– în toate bisericile din cuprinsul Arhiepiscopiei Dunării de Jos, la Sfânta Liturghie, se vor rosti ectenii de mulțumire pentru ajutorul lui Dumnezeu dăruit poporului român în făurirea Unirii;

– după Sfânta Liturghie, preoții vor rosti un cuvânt de evocare a personalităților bisericești care au contribuit la realizarea Unirii Principatelor Române și se va săvârși slujba de Te-Deum (de la Ziua Națională).

De asemenea, în municipiul Galați, Inaltpreasfințitul Arhiepiscop Casian va fi prezent la orele 1200 la biserica Vovidenia, unde se va săvârși slujba de pomenire a făuritorilor Unirii Principatelor Române și a Domnitorului Al. I. Cuza, urmând ca la orele 1230 ierarhul locului, autoritățile locale prezente, împreună cu preoții și credincioșii de la bisericile din zonă, să se îndrepte către statuia Domnitorului Alexandru I. Cuza, unde va avea loc un moment dedicat evocării Unirii și depunerii de coroane, urmat de manifestări artistice.

Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Comentarii Facebook


Știri recente