Manifestari consacrate personalitatii Domnitorului Moldovei Stefan cel Mare si Sfant, la Neamt

Complexul Muzeal al judetului Neamt organizeaza, in perioada 24-27 iunie a.c., o serie de manifestari cultural-stiintifice dedicate comemorarii a 500 de ani de la trecerea la cele vesnice a Binecredinciosului Voievod Stefan cel Mare si Sfant si a aniversarii a 70 de ani de existenta a Muzeului de Istorie si Arheologie Piatra Neamt.

In prima zi a manifestarii s-a desfasurat o sesiune nationala de comunicari, in plen si pe sectiuni, urmata de vernisajul expozitiilor ‘Ctitoriile lui Stefan cel Mare’ si ‘Umbra lui Stefan la Neamt’.

Tot cu acest prilej, a fost lansat volumul al 23-lea al revistei ‘Memoria Antiquitas Acta Musei Petrodavensis’, si vor fi prezentate cateva lucrari de importanta istorica legate de cetatile medievale din Moldova.

La Curtea Domneasca din Piatra Neamt s-a deschis joi, 24 iunie 2004, expozitia ‘Epoca Musatina’. Ieri, 25 iunie 2004, programul va continua la Targu Neamt, cu redeschiderea expozitiei de numismatica, iar astazi, la Casa de Cultura va avea loc simpozionul ‘Stefan cel Mare si Sfant – 500 de ani de nemurire’, urmat de deschiderea expozitiei ‘Ctitorii Musatine’, la Cetatea Neamtului.

Maine, 27 iunie a.c., la Muzeul de Istorie si Etnografie din Targu Neamt, manifestarile culturale cu dubla semnificatie se vor incheia cu lansari de carte si evocari ale personalitatii Domnitorului moldovean Stefan cel Mare, ne informeaza ROMPRES.

Comentarii Facebook


Știri recente