Manifestări consacrate familiei creștine în 2011

Unul dintre cele mai importante evenimente din acest an a fost desfășurarea concursului național „Copilul în familie”. Cu prilejul hramului Catedralei patriarhale, de „Sfinții Împărați Constantin și mama sa Elena” cei 58 de copii câștigători ai etapei eparhiale a competiției au fost premiați de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, informează TRINITAS TV.

Premianții și îndrumătorii lor au participat la Sfânta Liturghie de hram și au rostit împreună Crezul.

Concursul a avut două secțiuni: una de creație literară și una de desen și pictură. Pentru toți câștigătorii, participarea la evenimentele de la București a rămas o experiență de neuitat.

De asemenea, în acest an, Palatul Patriarhiei a fost gazda a numeroase expoziții tematice. Astfel, pe 28 octombrie a fost vernisată expoziția „Sfântul Botez și Sfânta Cununie în tradiția românească”, amenajată în sala ‘Europa Christiana’ din Palatul Patriarhiei.

Manifestarea a fost organizată de Sectorul Patrimoniu Cultural Bisericesc al Patriarhiei Române în colaborare cu Sectorul Cultural al Arhiepiscopiei Bucureștilor, Muzeul Național al Satului și Muzeul Țăranului Român.

Comentarii Facebook


Știri recente