Manifestari anti-avort organizate de biserica Maternitatii ‘Grigore Ghica Voda’ din Iasi

Biserica ‘Nasterea Domnului’ din cadrul Maternitatii ‘Grigore Ghica Voda’ din Iasi, in colaborare cu Fundatia ‘Solidaritate si Speranta’ a Mitropoliei Moldovei si Bucovinei si alte organizatii, organizeaza in aceasta perioada o serie de manifestari indreptate impotriva avortului. In acest sens, maine, la Prefectura Iasi va avea loc o masa rotunda, iar vineri va fi organizat un mars al tacerii si al rugaciunii. Mai multe detalii in acest sens am aflat de la pr. Danut Damaschin, misionar de caritate la biserica Maternitatii ‘Grigore Ghica Voda’ din Iasi: ‘In ziua de 31 mai, intre orele 11.00 – 13.00, la Sala Galbena din sediul Prefecturii iesene se va organiza o masa rotunda cu participarea organizatiilor nonguvernamentale si a institutiilor de profil din Iasi, unde se va dezbate pe toate fetele problematica complexa a avortului atat pentru mama, cat si pentru copil si societate. Manifestarile vor culmina in ziua de 1 iunie, cand grupuri de tineri voluntari vor picheta cabinetele medicale unde se fac aceste avorturi, si vor distribui pliante prin care lumea va fi informata privind raul avortului, iar in jurul orei 17.00, la Crucea Eroilor din fata Palatului Domnesc, va fi un mars al tacerii in care crestinii participanti, alaturi de preoti, vor rosti Acatistul Bunei Vestiri. Traseul pe care urmeaza sa fie parcurs este: Palatul Culturii – Catedrala mitropolitana – esplanada Teatrului National – Clinica de avorturi – Biserica ‘Sf. Sava’, si este menit sa aduca in atentie raul urias al avortului’.

De asemenea, pr. Danut Damaschin ne-a mentionat si alte activitati derulate in saptamanile trecute indreptate impotriva avortului: ‘Programul nostru a debutat in ziua Sf. Imparati Constantin si Elena, prin organizarea de catre ASCOR Iasi a unei conferinte care a dezbatut problematica avortului. In acelasi timp, la cateva licee iesene au avut loc cateva intalniri cu tinerii in fata carora s-au aflat specialisti medici si preoti, intalniri ca fiind foarte interesante’.

Nu in ultimul rand, pr. Danut Damaschin ne-a subliniat si scopul organizarii unor astfel de evenimente: ‘Scopul nostru este acela de a trage inca o data un semnal de alarma asupra oribilei crime ce o reprezinta avortul, in primul rand impotriva lui Dumnezeu, Cel ce da viata, in al doilea rand impotriva copilasului plapand lipsit de aparare si incapabil sa isi ceara drepturile de la viata, dar si impotriva mamei, care isi mutileaza sufletul si trupul pentru totdeauna. In al doilea rand, dorim sa construim un puternic grup de sprijin central si local, grup ce ar trebui sa sustina lupta noastra cu sistemul legislativ, in sensul ca sa produca un sistem de legi prin care mama sa fie constientizata de raul pe care il face avortul asupra ei’.

Comentarii Facebook


Știri recente