Manifestarea culturală Memoria cărții, memoria oamenilor, la Seminarul Teologic Ortodox din Capitală

La Seminarul Teologic „Nifon Mitropolitul” din București a avut loc astăzi, 31 mai 2012, manifestarea culturală „Memoria cărții, memoria oamenilor”. Evenimentul a reunit seminariști, personalități ale vieții bisericești, dar și filologi.

„Importanța cărții în viața slujitorilor Bisericii și implicit în viața tinerilor învățăcei, a celor care sunt pe drumul cunoașterii întru ale teologiei este foarte importantă. Am și spus elevilor seminariști că prietenia cu cartea împreună cu prietenia cu Dumnezeu sunt cele mai importante în drumul vieții unei persoane și de aceea trebuie să descopere aceste prietenii”, a precizat pentru TRINITAS TV Arhim. Timotei Aioanei, Exarh cultural al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

Fondul Bibliotecii Seminarului Teologic conține numeroase cărți de valoare, obținute prin donații.

„Cărțile Patriarhului Teoctist sunt la loc de cinste în această bibliotecă a Seminarului și unele dintre ele sunt cu dedicații importante de la persoane cunoscute din țară și din lume pe care Patriarhul Teoctist le-a păstrat cu grijă. Ele au fost dăruite de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel la începutul păstoririi Sale Seminarului Teologic de la București. Ele sunt un izvor pentru acești tineri învățăcei. Rămâne ca acest izvor să fie folosit pentru a inspira în ceea ce fac și pentru a-i ajuta mai târziu în lucrarea misionară care îi așteaptă”, a mai spus Arhim. Timotei Aioanei.

Seminarul Teologic „Nifon Mitropolitul” din București desfășoară numeroase manifestări cultural-religioase, atât cu prilejul marilor sărbători, cât și de-a lungul întregului an școlar.

Comentarii Facebook


Știri recente