Manifestare religios-culturală în parohia Costuleni

În parohia Costuleni, Protopopiatul Iași 2, a avut loc joi, 13 septembrie, sfințirea locului pentru monumentul ‘Sfânta Cruce’, informează „Ziarul Lumina”. Slujba de sfințire, urmată de citirea rugăciunilor pentru ploaie, a fost săvârșită de pr. Vilie Doroșincă, protopop al Protopopiatului Iași 2, alături de un sobor de preoți, cu binecuvântarea Înalt Preasfințitului Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei. La acest eveniment au participat autoritățile locale, credincioșii din satele învecinate și membrii cenaclurilor ‘Ion Mitican’ și ‘Castanul Unirii’, care au susținut un program cultural-religios. Părintele protopop Vilie Doroșincă a adresat un cuvânt despre cinstirea Sfintei Cruci de către creștinii ortodocși și despre sărbătoarea zilei de 14 septembrie.

‘Mulțumim, în mod deosebit, arhitectului Ionel Oancea, inginerului proiectant Corneliu Ivașc, precum și părintelui Constantin Andrei, de la Biserica Bărboi din Iași, cel care a inițiat ridicarea monumentului, și membrilor celor două cenacluri’, a spus Emil Grosu, de la Asociația ‘Frăția Ortodoxă Română’ – filiala Iași.

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica îşi va aduce contribuţia la proiectul european: Pr. Sorin Şelaru despre „Conferința privind viitorul Europei”

În contextul programului „Conferința privind viitorul Europei”, Pr. Sorin Şelaru, directorul Reprezentanţei Bisericii Ortodoxe Române pe lângă Instituţiile Europene, a declarat că „Biserica Ortodoxă este pregătită să fie prezentă la toate nivelurile, deschisă dialogului, pentru…