Manifestare dedicată sănătății mintale la Facultatea de Teologie din Cluj-Napoca

Ediția a III-a a manifestării intitulate ‘Săptămâna Sănătății Mintale’ în perioada 14-20 mai este organizată de ‘Minte Forte. Organizație pentru promovarea sănătății mintale’, în parteneriat cu Facultatea de Psihologie și Științele Educației, Facultatea de Teologie Ortodoxă și Facultatea de Teologie Catolică din cadrul Universității ‘Babeș-Bolyai’ din Cluj-Napoca, informează Ziarul Lumina, Ediția de Transilvania.

‘Minte Forte’ este o organizație dedicată promovării sănătății mintale. După cum a arătat psihologul Dumitrița Simion, coordonator al organizației, sănătatea mintală este mai mult decât absența bolii mintale, este o stare de echilibru emoțional și social. Manifestarea a debutat luni, 14 mai, în Sala ‘Nicolae Colan’ a Facultății de Teologie Ortodoxă, cu o prelegere despre ‘Atacul de panică’, susținută de psihoterapeutul Amalia Ciucă. Marți, 15 mai, a avut loc o discuție cu psihoterapeutul Ramona Moldovan pe tema ‘Psiholog sau psihiatru?’, în cadrul căreia a putut fi vizionat și un film documentar pe acest subiect. Miercuri, 16 mai, a avut loc o altă discuție pe tema ‘Depresia’, cu psihologul Raluca Anton. Astăzi, 17 mai, psihoterapeutul Anca Dobrean susține o prelegere despre ‘Comportamentul opozant la adolescenți’.

Manifestarea dedicată Săptămânii Sănătății Mintale va continua la Facultatea de Teologie Romano-Catolică, prilej cu care vor avea loc ateliere de dezvoltare personală. Pe 19 mai, psihologul Adelina Mureșan va prezenta tema ‘Învață să spui NU!’, iar psihologul Simona Iordăchescu va vorbi despre ‘Autocunoaștere prin psihodramă’. Pe 20 mai, psihologul Simona Ștefan va explica ‘Cum se face față emoțiilor?’, iar psihologul Anca Tomșa va vorbi despre ‘Relaxarea pentru toți’.

Comentarii Facebook


Știri recente