Manifestare dedicată poetului Mihai Eminescu la Seminarul Teologic Ortodox din Caransebeș

Ca în fiecare an, Seminarul Teologic- Liceal Ortodox „Episcop Ioan Popasu” din municipiul Caransebeș, la data de 15 ianuarie a.c., a omagiat ziua de naștere a poetului național, Mihai Eminescu.

Manifestările din anul 2008 s-au petrecut sub tematica versului clasicizant – „Nu credeam să-nvăț a muri vrodată” – și a impactului primei teze de doctorat în eminescianistică din anul 1859 a tânărului Elie Cristea, viitorul patriarh al Bisericii Ortodoxe Române. Anul acesta, manifestările s-au petrecut în cadrul restrâns al incintei Seminarului Teologic din Caransebeș.

Programul a fost inițiat de către părintele profesor Pătruț-Nicolae Bănaduc și coordonat alături de elevii claselor a XI-a și a XII-a, sub genericul „MIHAI EMINESCU: CAPADOCIANUL COMPLEX AL CULTURII ROMNE”.

S-au recitat poezii de inspirație religioasă ale poetului, s-au lecturat fragmente din proza și epistolarul eminescian, care invită sufletul la meditație, reculegere și rugăciune. În finalul acestei posibile „lecții” sau a „întâlnirii cu Eminescu”, au avut loc rodnice dezbateri cu privire la actualitatea operei eminesciene și a însușirii din punct de vedere educațional-cultural a bogăției spirituale izvorâtă din gândirea și limbajul poetului nostru.

Biroul de presă al Episcopiei Caransebeșului

Comentarii Facebook


Știri recente