Manifestare dedicată Crezului Ortodox și Autocefaliei Românești la Timișoara

Peste 150 de studenți teologi, reprezentanți ai autorităților locale și județene Timiș și credincioși au participat astăzi, 23 februarie, la o manifestare cultural – spirituală dedicată:

• anului omagial al Crezului Ortodox și al Autocefaliei Românești

• împlinirii a 360 de ani de la venirea Sfântului Ierarh Iosif cel Nou la Timișoara.

Evenimentul s-a desfășurat la Centrul Eparhial din Timișoara, în prezența Înaltpreasfințitului Mitropolit Nicolae al Banatului care a spus: „A fost un prilej de a ne reaminti de ceea ce trebuie să credem nu numai cu cuvântul, dar să și punem în aplicare întreaga învățătură pe care ne-a lăsat-o Mântuitorul nostru Iisus Hristos”, informează TRINITAS TV.

Mai multe detalii a oferit părintele Zaharia Pereș, consilier cultural al Arhiepiscopiei Timișoarei: „După cuvântul introductiv Înaltpreasfințitului Nicolae, Mitropolitul Banatului, a mulțumit celor prezenți pentru că sala a fost arhiplină. Un număr mare de studenți dar și de credincioși s-au arătat interesați de a cunoaște mai multe despre Simbolul nostru de Credință și cu siguranță de a și-l însuși. Apoi părintele conf. dr. Nicolae Morar de la Facultatea de Teologie din Timișoara a explicat Simbolul de Credință și a arătat modul în care s-a constituit Mărturisirea noastră de Credință, care este mai actuală ca niciodată. În continuare a vorbit ieromonahul Varlaam Almajanu, starețul Mănăstirii Partoș, care a adus date interesante despre Sfântul Iosif cel Nou de la Partoș, despre venirea sa la Timișoara dar și despre întreaga sa activitate în părțile Banatului”, informează Radio TRINITAS.

Tot astăzi a avut loc lansarea cărții „Patriarhul Miron Cristea – ierarh providențial al națiunii române”, apărută la Editura „Învierea” a Arhiepiscopiei Timișoarei. Patriarhul Miron Cristea a fost o personalitate marcantă a Bisericii Ortodoxe Române despre care autorul, domnul Constantin Brătescu, a spus: „a fost acel liant absolut necesar al Bisericii Ortodoxe Române care a unificat Biserica din Vechiul Regat cu cea din Transilvania și Banat.”

Manifestarea s-a încheiat cu un program de cântări religioase susținute de grupul vocal „Teoforos” al Centrului Eparhial.

Comentarii Facebook


Știri recente