Manifestare cultural-spirituala la Deva dedicata artei iconografice si muzicale bizantine

În perioada 2-4 aprilie 2012 se desfășoară la Deva, sub patronajul Episcopiei Devei și Hunedoarei și al Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, a IV-a ediție a simpozionului cultural Zilele Icoanei, eveniment organizat cu sprijinul mai multor instituții culturale devene, precum Muzeului Civilizației Dacice și Romane, Teatrul de Artă, Colegiul Național „Decebal” și Liceul de Muzică și Arte Plastice „Sigismund Toduță”.

Manifestările au debutat luni, 2 aprilie, orele 8:00, cu săvârșirea, la Catedrala Episcopală „Sf. Ierarh Nicolae” din Deva, a Sfintei Liturghii a Darurilor; răspunsurile liturgice au fost date de grupul psaltic „Sf. Ioan Damaschin” din Cluj-Napoca, potrivit episcopiadevei.ro.

Timp de trei zile, orașul Deva va găzdui expoziții, vernisaje, conferințe, „workshop”-uri (ateliere de lucru) și concerte de muzică psaltică, potrivit programului anexat la prezenta circulară. În cadrul acestor întâlniri, pictori, muzicieni, arhitecți, muzicologi, fotografi și profesori cu experiență din mediul universitar clujean și din învățământul preuniversitar local de specialitate vor prezenta publicului hunedorean o parte din comorile de altădată ale Bizanțului.

Comentarii Facebook


Știri recente