Manifestare cultural-religioasă la Moldova Nouă

La Grădinița PP2 din Moldova-Nouă a avut loc luni, 14 februarie, o manifestare cultural-religioasă, informează „Ziarul Lumina”, Ediția de Banat. La invitația Anei Cântar, directoarea instituției, din partea Bisericii din orașul de pe Dunăre a participat părintele Remus Căta, parohul Bisericii ‘Sfinții Împărați Constantin și Elena’.

Manifestarea a început la ora 16:00, cu participarea mai multor invitați, precum educatori, învățători și profesori de la Școala Generală Nr. 4 din localitate, reprezentanți ai organizațiilor nonguvernamentale locale ‘Asociația Curcubeul’ și ‘Asociația Sociomedica’. S-a dat citire lectoratelor ’13 reguli pentru un părinte perfect’, prezentat de Ramona Bida, și ‘Drepturile copilului’, prezentat de Andraș Claudia.

În cadrul manifestării, părintele Remus Căta a spus că ‘lectoratele cu părinții

presupun o colaborare mai strânsă între educatori și părinții copiilor, prin implicarea acestora în viața școlii, este o activitate formală și informală în același timp’. ‘După cum bine se știe, familia este factorul primordial în educarea unui copil și educația începe în familie, de aceea legătura dintre grădiniță și mediul familial va trebui să se întrepătrundă armonios, iar educatorul să cunoască foarte bine mediul de viață al copilului, pentru a putea colabora. La educarea și formarea copilului preșcolar contribuie mai mulți factori educaționali: familia, Biserica, grădinița, societatea’, a arătat pr. Remus Căta. Tot în cadrul acestei manifestări, părintele Remus Căta a prezentat și parteneriatele încheiate între Biserică și grădiniță, pe deoparte, iar pe de altă parte, între Asociația ‘Sociomedica’, pe care o reprezintă, și Grădinița PP2, prin alocarea unei sume în bani de tipul unui fond colector pentru copiii defavorizați, astfel încât și aceștia să se bucure împreună cu ceilalți de activitățile extrașcolare.

Comentarii Facebook


Știri recente