Manifestare cultural-religioasă la Biblioteca Județeană Antim Ivireanul din Râmnicu Vâlcea

În sala de conferințe a Bibliotecii Județene „Antim Ivireanul” din Râmnicu Vâlcea s-a desfășurat astăzi, 24 februarie 2012, de la orele 12:00, concursul de prezentări power point intitulat sugestiv „Dragobetele, năvalnicul primăverii”, informează site-ul arhiram.ro.

Manifestarea organizată de către Biblioteca Județeană „Antim Ivireanul” Vâlcea în colaborare cu Biroul pentru catehizarea parohială din cadrul Sectorului Cultural al Arhiepiscopiei Râmnicului a reunit elevii claselor a VI-a, a VII-a și a VIII-a, de la Liceul de Artă, din Rm. Vâlcea, îndrumați de prof. Cristina Gabăr și prof. Tricuță Algina, de la Școala Waldorf Rm. Vâlcea, îndrumați de prof. Iliescu Nadia Vasilica și prof. Rusu Lidia și de la Școala Măgura – Mihăești, îndrumați de prof. Stăncuț Ioana și prof. Bălan Lăcrămioara. În creațiile lor, elevii au prezentat sărbătoarea Dragobetelui reflectată în literatură și în folclorul românesc.

În cadrul manifestării, a fost vizionat un film-reportaj intitulat „Școala din Biserică, emanație a școlii de vară”, în care a fost prezentată Revista de spiritualitate creștină pentru copii și părinți „Școala din Biserică”. Reportajul a fost realizat de Secția Periodice – Legislație a Bibliotecii Județene „Antim Ivireanul” Vâlcea, cu sprijinul Pr. Mihail Pretorian, Inspector pentru catehizarea parohială de la Arhiepiscopia Râmnicului.

Deasemenea, copiilor participanți le-a fost explicată din punct de vedere creștin-ortodox semnificația iubirii.

Cele mai bune prezentări power point au fost premiate cu diplome, iar pentru străduință fiecare elev participant a fost răsplătit de organizatori cu daruri, constând în iconițe, reviste și cărți.

Comentarii Facebook


Știri recente