Manifestare cultural-filantropică în Parohia Frăsuleni din Protopopiatul Iași I

În Parohia Frăsuleni – Victoria, Protopopiatul Iași 1, județul Iași, a avut loc miercuri, 26 decembrie 2012, concertul de colinde „După datini colindăm”, prilejuit de sărbătoarea Nașterii Domnului, informează Ziarul Lumina, Ediția de Moldova.

După cum a relatat pr. paroh Ciprian Atudorei, evenimentul a marcat 450 de ani de la prima atestare documentară a satului Frăsuleni și 120 de ani de la ridicarea Bisericii „Sfântul Gheorghe” a parohiei. În fața credincioșilor au intonat colinde: corul Școlii „Ionel Teodoreanu” din satul Victoria, îndrumat de pr. prof. Florin Popa, corul Bisericii „Sfântul Gheorghe” din parohia Frăsuleni – Victoria, îndrumat de Vasilica Iuliana Vatamanu, și Corul „Sfântul Nectarie” din Iași, dirijat de Ana Dumitru. La final, au fost oferite 150 de daruri copiilor din parohie și colindătorilor, prin osteneala părintelui paroh Ciprian Atudorei.

„Ne bucurăm pentru că s-a reușit organizarea acestui eveniment în parohia noastră pentru a aduce credincioșilor noștri vestea Nașterii Domnului. Cu toții ne-am rugat și am mulțumit mai întâi lui Dumnezeu în cadrul Sfintei Liturghii pentru toate binefacerile primite. Avem un gând ales de recunoștință pentru Corul „Sfântul Nectarie” din Iași, care a oferit enoriașilor parohiei noastre un frumos repertoriu de colinde”, a spus pr. Ciprian Atudorei.

Comentarii Facebook


Știri recente