Mănăstirea Zosin din Botoșani și-a primit arhipăstorul în ziua hramului

Înaltpreasfințitul Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, s-a aflat de sărbătoarea Adormirea Maicii Domnului la Mănăstirea Zosin din județul Botoșani, așezământ monahal care și-a serbat hramul. După cum ne informează Constantin Ciofu, Redactor Ziarul Lumina, Ediția de Moldova, Înaltpreasfinția Sa a oficiat Sfânta Liturghie împreună cu Preasfințitul Calinic Botoșăneanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iașilor și cu preoții slujitori ai mănăstirii. Numeroși credincioși s-au împărtășit cu Trupul și Sângele Mântuitorului Hristos.

La final, Părintele Mitropolit Teofan a rostit un cuvânt de învățătură despre semnificațiile marelui praznic. După cum ne informează Radio TRINITAS, înaltul ierarh a apreciat lucrările înfăptuite la acest așezământ monahal în ultimii ani, în special ridicarea bisericii noi, la care se lucrează, în prezent, la pictură.

Protos. Teodosie Pleșca, starețul Mănăstirii Zosin a amintit în cuvântul adresat cu acest prilej câteva amănunte din istoria așezării monahale pe care o păstorește. De asemenea, părintele stareț mulțumit tuturor celor care au ajutat la ridicarea noii biserici a mănăstirii și a casei monahale. După citirea rugăciunii de dezlegare, cei doi ierarhi au sfințit noua casă monahală, ridicată în ultimii doi ani.

Comentarii Facebook


Știri recente

Preasfinţitul Părinte Sebastian aniversează primirea hirotoniei în Arhiereu şi întronizarea ca Episcop al Slatinei şi Romanaţilor

Preasfinţitul Părinte Sebastian aniversează sâmbătă primirea hirotoniei în Arhiereu şi întronizarea ca Episcop al Slatinei.  Patriarhul Daniel i-a transmis PS Sebastian un mesaj de felicitare. Preasfinţitul Părinte Sebastian s-a născut în 5 noiembrie 1966, în…