Mânăstirea vrânceană Lepșa, în sărbătoare

Sărbătoarea Nașterii Maicii Domnului a fost prilej de bucurie pentru obștea Mănăstirii vrâncene Lepșa. Cu prilejul hramului, Înaltpreasfințitul Părinte Epifanie, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, a oficiat slujba Aghesmei mici și Sfânta Liturghie în altarul de vară al așezământului monahal, în fruntea unui sobor de preoți și diaconi.

Cu această ocazie, după cum informează TRINITAS TV, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Epifanie a spus: „Spre deosebire de alți ani, aici am descoperit lucruri noi și anume lucrările de finisare a noii biserici care s-a zidit în cinstea Praznicului Izvorul Tămăduirii și a Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil. Sunt lucrări foarte importante și costisitoare, dar care ne aduc tuturor bucuria împlinirii lor. Maica stareță Mihaela împreună cu celelalte maici și surori s-au străduit mult”.

Mănăstirea Lepșa a fost ctitorită – inițial ca sihăstrie de monahi – în ultima jumătate a secolului al XVIII-lea. La slujbă au participat oficialități locale și județene, alături de numeroși credincioși vrânceni.

După Sfânta Liturghie a fost oficiat și un parastas pentru ctitorii și monahiile mutate la Domnul, iar credincioșii au înconjurat biserica veche a mănăstirii, purtând în mâini, potrivit tradiției locului, colaci și lumânări aprinse.

Comentarii Facebook


Știri recente